forrás: www.figamu.hu

 Nagy örömünkre szolgál, hogy a Fiatal Gasztroenterológusok Munkacsoportja idén immáron tizenegyedik alkommal rendezte meg éves konferenciáját 2016. április 15-17. között Balatonalmádiban mintegy 276 résztvevővel. A FIGAMU Alapítvány 17 pályázó teljes kongresszusi részvételét támogatta, minden benyújtott pályázat támogatást nyert. 

 A posztgraduális kurzus témája az emésztőszervi endoszkópia aktualitásai voltak, ahol a „State of the Art” előadásokat kerekasztal megbeszélések követték. A kongresszus fő témái az alvadászavarok multidiszciplináris megközelítése, a nyelőcső betegségek diagnosztikája, endoszkópos és sebészeti ellátása voltak. Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a FISESZ-szel tartott közös szekciója során ezúttal a colorectalis polypusok interdiszciplináris ellátása került megvitatásra. A Szatellita Szimpóziumon a Fiatal Infektológusok és Mikrobiológusok Szervezete (FIMSZ) is képviseltette magát, amely során határterületi témák kerültek megbeszélésre. A „State of the Art” előadás témája a májcirrhosis szövődményeinek intervenciós radiológiai ellátása és megelőzése volt. 

A közönség által az egyes szekciók legjobbnak ítélt esetismertetések előadóinak külön gratulálunk, így Dr. Mohácsi Szilviának (díj: Falk szimpózium részvétel), Dr. Balla Editnek (díj: EUS 2016 részvétel) és Dr. Lázár Balázsnak (díj: CEURGEM résztvétel). A poszterszekciók nyertesei Dr. Lőrinczy Katalin (díj: CEURGEM Kongresszusi részvétel) és Dr. Bálint Anita (díj: EUS 2016. részvétel) voltak. 

Nagy érdeklődéssel zajlottak a szponzorált szimpóziumok, külön köszönet illeti a Goodwill Pharma-t, az Abbvie-t, a Ferring-et, a Berlin-Chemie-t és a Nutricia-t. 

A közgyűlés keretein belül tisztújításra is sor került. Pák Péter, aki 4 éven át a FIGAMU elnöke is volt korábban, pártoló tag maradt, de a vezetőségi munkát a korhatár elérése miatt nem tudja folytatni. Gódi Szilárd munkáját nagyon köszönjük, a vezetőség munkájában szorosan a későbbiekben már nem vesz részt.  A FIGAMU vezetőségébe két új tag került be: a közgyűlés Bor Renátának és Szalai Milánnak szavazott bizalmat.  Az új elnök Gecse Krisztina lett, a titkári feladatokat változatlanul Szőnyi Mihály látja el. A leköszönő elnöknek, Hritz Istvánnak köszönjük fáradhatatlan munkáját, a vezetőség aktív tagja marad továbbra is. A fentieken kívül egyéb változás a vezetőség összetételében nem történt. 

Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt mind a szakmai, mind pedig a társasági programok során. Bízunk benne, hogy jövőre ismét találkozunk! 

a FIGAMU vezetősége

 

 Honlapunkon elérhetőek az előadók által engedélyezett, kongresszuson elhangzott előadások:
http://figamu.hu/en/event/figamu-xi-kongresszusa

A rendezvényen készült fotók a kongresszus beszámolója alatt tekinthetőek meg:
http://figamu.hu/en/article/beszamolo-a-figamu-xi-kongresszusarol
 
Üdvözlettel:
A FIGAMU vezetősége

 

 Bővebb információ: http://www.figamu.hu/en/article/beszamolo-a-figamu-xi-kongresszusarol